Barion Pixel

Koronavírus Japánban: tények (márc. 21)

A legfrissebb hírek Japánból a koronavírussal kapcsolatban (március 21.)

Japánban a helyzet egyre stabilabb, a kormány nem rendelt el vészhelyzetet, nem szünetel a munka, nincs pánik, az emberek ugyanúgy dolgoznak, mint eddig.

●Továbbra is mindennap regisztrálnak koronavírussal fertőzödött embereket, de a legtöbb esetet a más országokból érkező külföldiek, vagy a külföldön járt japánok jelentik. A belföldi megbetegedések száma egyre kevesebb, van olyan nap hogy egyáltalán nincs új beteg.

●A kívülről érkező fertőzöttek miatt a Japán kormány kénytelen volt szigorítani a beutazási feltételeken. Március 21-től 38 országból (köztük Magyarországból is) fokozottan ellenőrzik a Japánba érkezőket, további papírokat kell kitölteni a belépéshez és két hetes önkéntes karanténba kell vonulni mind a hazaérkező japánoknak, mind pedig a külföldieknek. Utóbbiaknak a szálláshelyet illetve hotelt két hétig nem lehet elhagyni.

●A rendeletet egyenlőre április végéig tervezi a Japán Kormány fenntartani.
Ez azt jelenti hogy a májusban utazni tervezőknek van remény.

Én személy szerint nagyon bízok benne hogy otthon a most elrendelt szünetekkel, másfél hónapon belül, májusig komoly eredményeket lehet elérni. Az biztos hogy odafigyeléssel és elővigyázatossággal meg lehet állítani a koronavírus terjedését és ilyen szempontból úgy érzem Magyarország is jó úton jár. A munka és tanítási szünetek mindenki számára felbolygatja a mindennapokat, de minden bizonnyal meg lesz a pozitív hatása.

Japán képes volt az utóbbi egy hónapban vészhelyzet és munkaszünet elrendelése nélkül a vírust feltartóztatni, pusztán az elővigyázatosságok betartásával, a tanítási szünet meghosszabbításával, és a nagyobb rendezvények, összejövetelek lemondásával.
Ezért gondolom hogy a Magyarországon bevezetett, több hetes szünetek és leállások is, meg fogják hozni az eredményüket.

Ha tud valakit aki Japánba utazik a közel jövőben akkor kérem küldje át neki ezt a linket, bizonyára hasznos lesz számára. Köszönöm.
https://soltesz-japan.com/koronavirus-japanban-tenyek-marc-21/

Korábbi bejegyzések:
Koronavírus Japánban: tények (márc.12)
Koronavírus Japánban: tények (márc.2)