Barion Pixel

ÁSZF

Az Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák a SOLTESZ-JAPAN (székhely: 603-8433, Japan, Kyoto, Kita-ku, Shichiku Kitakurisucho 23-2), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

A szolgáltató Japánban bejegyzett magánvállalatként működik, így a jogszabályok betartására vonatkozólag a helyi rendeletek szerint köteles eljárni, amelynek formája és megfogalmazási módja bizonyos pontokban eltérhet a Magyarországon előírt jogszabályokkal. (pl. A japán vállalatoknak nincsen cégjegyzékszáma).

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK:

A szolgáltató neve: SOLTESZ-JAPAN
Felelős/kapcsolattartó neve: Soltész Péter
A szolgáltató székhelye: 603-8433, Japan, Kyoto, Kita-ku, Shichiku Kitakurisucho 23-2
Telefonszáma: +81 80 4986 3859
E-mail címe: info@soltesz-japan.com

 

Szolgáltatások

A szolgáltatások közé tartozik az idegenvezetés, az utazási tanácsadás és a vízum konzultáció.

Szolgáltatások árán kívül eső költségek: A weboldalon online megvásárolható szolgáltatásokat illetően nincsenek további költségek.

A teljes körű asszisztencia és idegenvezetések díjszabása nem tartalmazza az utazási és szállási költségeket, valamint az idegenvezetés során felmerülő esetleges belépők, jegyek költségeit.

Szolgáltatások időpontja: A megrendelés idejétől számítva a szolgáltató köteles legkésőbb 48 órán belül felvenni a kapcsolatot az ügyféllel, és egyeztetni az időpontról. (Az időeltolódás miatt ez 72 órát is jelenthet a magyar időhöz viszonyítva.)

Fizetési mód: Bankkártyás fizetés (a kártyatársaságok terhelési dátumainak megfelelően), banki átutalás, PayPal, Transferwise

Szolgáltatások visszamondása: A felhasználó a megrendelést követően 7 napon belül indoklás nélkül visszamondhatja a szolgáltatást Ebben az esetben a szolgáltató legkésőbb 14 napon belül visszautalja az árat. Ez alól kivételt jelentenek a Magyarországon megrendezett, helyjegyes utazási tanácsadások.

A teljes körű asszisztenica és idegenvezetés szolgáltatás visszamondása esetén lehetőség van a foglalás díj (első részletfizetés) visszatérítésére az alábbiak szerint:
3 hónappal (vagy afelett) a szolgáltatás igénybevétele előtt: 100%
2 hónappal (vagy afelett) a szolgáltatás igénybevétele előtt: 50%
1 hónappal (vagy afelett) a szolgáltatás igénybevétele előtt: Nincs visszatérítés

Szállítás

A Japán Webáruházban és a Matcha Kyoto Webáruházban megrendelt termékeket 2 munkanapon belül postázzuk Japánból az alábbi szolgáltatással.

International ePacket (Japan Post) : A Japán Posta nemzetközi, 2kg súlyhatárig igénybe vehető szolgáltatása.
*Szállítási idő: hozzávetőleg 1-2 hét
Súlyhatár: 2 kg
Garancia: 6,000 JPY értékig (kb. 18,000 Ft)
A csomag megrongálódása, elveszése esetén eddig az értékig jár visszatérítés.

*A postákon késések előfordulhatnak, amiért a Szolgáltatónak nem áll módjában felelősséget vállalni. A koronavírus világjárvány a nemzetközi szállítás/postázásra is kihatással van, ezért késések előfordulhatnak. Ugyanez igaz, a karácsonyi és év végi időszakokra is.

Nyomkövetés:
A csomagok nyomkövető számmal rendelkeznek, helyzetük bármikor megtekinthető, akár a Japán, akár a Magyar Posta oldalán.
https://www.post.japanpost.jp/int/ems/delivery/index_en.html
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes
Ezenfelül a Japán Posta automatikusan emailben közli a címzettel a csomag szállítási folyamatának lépéseit.

Vám és adóterhek: A szolgáltató weboldalán megrendelt fizikai termékek Japánból kerülnek postázásra. Célországtól függően előfordulhat, hogy az átvétel során vám, illetve adóterhet kell fizetni az ügyfélnek. Ezeket az esetleges díjakat az adott ország vámhivatala határozza meg, amelyeket a postaköltség ára nem tartalmaz, így minden esetben az ügyfélnek kell megfizetni. Amennyiben részletesen szeretne tájékozódni a díjszabásokról, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a helyi hivatallal. Magyarország vonatkozóan ezzel kapcsolatban az alábbi linken tájékozódhat:
https://www.posta.hu/vam

Biztosítás, elállási jog:
Abban az esetben, ha a termék a szállítás során megsérült, kérjük azonnal vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a matcha@soltesz-japan.com címen, és küldjön tisztán látható fényképet a sérülés részleteiről. A szállítási módnak megfelelően a csomagok biztosítással vannak ellátva, amelynek meghatározott értéke a Szállítás pont alatt található. A rendelések törlésére csak postázás előtt van lehetőség, ezért kérjük minél előbb jelezni.

Igyekszünk továbbá gondoskodni arról, hogy minden termékinformáció pontos és teljes legyen, valamint a fényképeken jól látható legyen az egyes termékek formája, színe és részletei. Mivel a rendelések külföldre kerülnek kiszállításra, a felhasználó hibája miatt tévesen megrendelt termékek cseréje nem lehetséges, ezért kérjük rendelését alaposan gondolja át.

Amennyiben a vásárló úgy dönt, hogy a megrendelt termékre mégsem tart igényt és vissza szeretné azt küldeni, a csomag kézhezvételét követően 7 munkanapon belül van rá lehetősége. Ebben az esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a matcha@soltesz-japan.com címen. Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásának költsége a felhasználót terheli. A megrendelt termék(ek)et csak sértetlen (bontatlan), hiánytalan állapotban és tartalomban áll módunkban visszavenni.
A hibátlan termék visszaérkezését követően 2 napon belül visszatérítjük a rendelés összegét. A visszatérítés ugyanarra a számlára történik, amelyet a felhasználó a vásárlás során használt.