Barion Pixel

Matcha receptfüzetünk készülőben van! Vásárlóink számára hamarosan ingyenesen letölthető lesz!

Titkos matcha receptek

Eredeti japán forrásokból!

Ízelítő

_

Jeges matcha tea

Ahhoz, hogy igazán finomra sikerüljön a jeges matcha teánk, rendkívül fontos a hozzávalók helyes aránya. A lent található eredeti japán recept a lehető legjobban kihozza a matcha aromáját és ízét a hozzáadott cukor ellenére. Egy bárki által könnyen fogyasztható, lágy, kellemesen édes jeges teát kapunk, amit pillanatok alatt el lehet készíteni.

Mérjük le pontosan a matchát, a vizet és a kristálycukrot, keverjük össze habverővel, majd öntsük egy jéggel teli pohárba. Az eredmény egy mind színében, mind ízében frissítő jeges matcha lesz, amely a nyári forróságban garantáltan jól fog esni.

Hozzávalók (egy pohárhoz)

Matcha 3g
Kristálycukor 14g
Hideg víz 150ml
Ízlés szerinti mennyiségű jég

Előkészületek

・ Szitáljuk meg a matchát
・ Hűtsük le a poharat hűtőszekrényben

Elkészítés

①  A megszitált matchát és a kristálycukrot tegyük egy tálba, és habverővel keverjük össze. Lassan adjuk hozzá a hideg vizet, és jól keverjük össze, amíg a kristálycukor teljesen fel nem oldódik.

②  Tegyünk jeget a (hűtött) pohárba, és öntsük rá a ①-t.
*Közvetlenül fogyasztás előtt készítsük, hogy a matcha gyönyörű színét is élvezhessük.

_

Matcha Latte

A nagy klasszikus, a matcha latte. A japán matcha italok közül az egyik legnépszerűbb tea, ami nemcsak japán, de a világ nagy nevű kávézóit is szupersebbességel hódította meg. A kellemesen édes, tejszínnel ízesített lattét lehetetlen nem szeretni, miközben egyarán frissíti testünket és lelkünket is, mintha „csak” egy matcha teát kortyolgatnánk.

Ébredés után, ebédszünetünkben, tanulás, vagy szellemi munka végzése közben, a hétvégi pihenőinken – a matcha latte minden helyzetben nagyszerű társunk lesz.

 

Hozzávalók (egy csészéhez)

Tej 100ml +ízlés szerint (* befejezéshez)
Kristálycukor 5g
Matcha 3g
Víz 20ml

Előkészületek

・ Szitáljuk meg a matchát
・ Forró vízzel melegítsük elő a csészét

Elkészítés

① Tegyük egy kis edénybe a 100ml tejet, kristálycukrot, matchát és a vizet. Alacsony lángon melegítve keverjük össze habeverőel, amíg a kristálycukor teljesen felolvad. Addig melegítsük, amíg apró buborékok képződnek az edény szélén, majd vegyük le a tűzről és öntsük a lattét az előmelegített csészébe.

② * Ízlés szerint öntsünk meleg, felhabosított tejet a tetejére.

_

Matcha fagylalt

Egy ínycsiklandozó matcha édesség a fagylaltok szerelmeseinek az eredeti japán recept alapján. Használjuk fel hozzá a Koyamaen prémium minőségű matcha teaporait és egy ellenállhatatlan fagylaltot fogunk kapni, amelynek a közelébe sem érhetnek a sárgás színű matcha utánzatokból készült édességek.

A mindössze 3 lépésből álló recept bőségesen használja a matchát, így kölcsönözve rendkívül gazdag ízvilágot a különleges desszertnek. 

 

Hozzávalók (Egy 21x15x4cm méretű edény esetében)

Tojás sárgája3db
Kristálycukor 80g

Matcha 20g
Tejszín 250ml

Előkészületek

・Szitáljuk meg a matchát
・A tojássárgáját előre vegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen.
Ha zománcból, vagy rozsdamentes acélból készült edényt használunk, a fagylalt gyorsabban keményedik meg.

Elkészítés

① Tegyük egy tálba a tojássárgát és a kristálycukrot, majd robotgéppel keverjük addig, amíg sűrű, fehér hab lesz belőle (ne legyen folyós).

② Öntsük egy másik tálba a tejszint és a megszitált matchát, és habverővel ezt is keverjük addig amíg kemény habkrém lesz.
*Fagylalt készítésekor általában jól fel kell verni a habkrémet, de ebben a receptben a matcha hozzáadásával gyorsan besűrűsödik, ezért elég, ha csak enyhén keverjük meg (levegőt keverünk bele).

Adjuk az ①-t a ②-höz, habverővel alaposan keverjük össze, majd öntsük az edényébe. Hűtőbe rakva a fagylalt 4-5 óra alatt megkeményedik.

Ki szeretnéd próbálni a matcha teát?
Kattints a gombra és tekintsd meg a kínálatunkat!
2021 soltesz-japan Minden jog fenntartva! Kyoto, Japan