Barion Pixel

Kiotói túrák

KIOTÓI TÚRÁK

MAGYAR NYELVEN

Fedezd fel Japán EZER éves fővárosát!

 Közel nyolc éve élek Kiotóban és a mai napig szenvedélyem felfedezni zeg-zugos rejtekeit.
 
Az útvonalakat amiket összeállítottam, minden idelátogató magyar embernek szívből tudom ajánlani.

A TÚRÁK

1. A MESÉS KIOTÓ

 

Ez a túra egy igazi kiotói élmény. Négy óra alatt betekintést nyerhetsz egy olyan világba, amit mindenkinek látnia kellene, aki idelátogat. Sajnos azonban a nehéz tájékozódás és a kevés angol információ miatt, sok turista elveszve barangol, tékozolja el értékes idejét, és a töredékét látja annak, amit igazából láthatna.

 

A MESÉS KIOTÓ TÚRA sokat tesztelt és nincs benne üres járat, minden percét lehet élvezni. Megannyi minden felfedezésre vár az utazó előtt, szinte úgy érezzük magunkat, mintha egy „kincsekkel” teli kis városban sétálnánk. A felejthetetlen élmény garantált.

A túra főbb állomásai:

 

  1. A városközpont és a Gionba vezető híd

Utunkat a Kawaramachi-Shijo (kiejtés: kavaramacsi-shidzsó) névre hallgató, a város legforgalmasabb kereszteződésben kezdjük. A kitűnő tömegközlekedésnek és a karnyújtásnyira sorakozó luxus plázák, nyugati üzletek, éttermeknek köszönhetően, a helyiek kedvenc találkozópontjaként is igen közkedvelt. Mi kelet felé vesszük az irányt, ami az egyik központi hídon való átkelést jelenti. Itt alkalmunk nyílik megcsodálni a Kamogawa folyót, miközben a két oldalán sorakozó, jellegzetes építésű kiotói épületek látványában gyönyörködhetünk.

 

2. Séta Gionban

A hídon átkelve betérünk a legendás Gion negyedbe, ami a város elit szórakozónegyedének számít. Kezdésnek a Kabuki színház előtt haladunk el, majd folytatjuk utunkat az ajándékboltokmentén, ezután betérünk a kerület leghíresebb utcájába is, ahol gyönyörű állapotban fogadnak minket, a régről megmaradt, klasszikus építésű, kiotói stílusú faházak. Ez a kerület ad helyet a Gésák és a Maikók világának is – így ha szerencsénk van, akár velük is alkalmunk akad összefutni, a macskaköves utcákon sétálva.

 

3. A Kenninji Zen Templom körüli park megtekintése

Gion belsejében járva alkalmunk adódik besétálni, a mindig nyitva álló, Kenninji Zen Templomot körülvevő parkba. Annak ellenére hogy még mindig a belváros közelben vagyunk, meglepő csend és nyugalom fogad minket a zen templomok árnyékában. Kitűnő hely fotózáshoz is, és általában tömeg sem szokott lenni.

 

4. Yasaka szentély és a Maruyama Park

Megérkezünk utunk egyik fő látványosságához, a Higashimaya hegy lábánál elterülő Yasaka szentélyhez és környékéhez. A meglehetősen nagy területen szentélyek tarkítanak minden egyes sarkot. A hangulat időjárástól függetlenül, egyszerűen mindig fantasztikus. Gyakran kerül itt sor tradícionális sintó esküvői szertartásokra és különböző kirakodásokra is. A szentélyen átsétálva a gyönyörű Maruyama Park minket, sok zölddel, fával, és egy hangulatos tóval. A hegy lábánál állva, itt is pazar kilátásra számíthatunk. Érdekességképpen Kiotó egyik leghíresebb szakura fáját is itt találjuk.

 

5. A három leejtő

Ezek után következik útvonalunk másik rendkívül izgalmas szakasza. Tovább haladva a parkból, fantasztikus hangulatú utcákon haladunk keresztül, amelyek csak úgy ontják magukból  a történelmet és műemlékeket. Nehéz gyorsan haladni, az ember legszívesebben mindent lefotózna. A hegy irányába tartva, szinte észrevétlenül kezdünk az első számú leejtőn sétálni, amit szépen lassan követ majd a másik kettő. A második leejtő (Ninenzaka) utcafrontjához érve, mikor hátranézünk tényleg úgy érezzük, mintha a múlt elevenedve meg előttünk. Nem véletlen ez, Kiotó egyik leghíresebb utca képe bontakozik ki előttünk. Miután felérünk a harmadik szakaszhoz, ajándékboltok tömkelege várja az idelátogatókat, a hagyományos kézművesség iparcikkeinek elképesztő kínálatával. Kitűnő alkalom a vásárlásra is.

 

6. A visszavezető út

Útvonalunk a hegy tetején található Szent Víz Temploma (Kyomizu Tera) bejáratánál ér véget. Innen visszefelé vesszük az irányt a kiindulópontunkhoz, egy rövidebb, de szintén izgalmas útvonalon. Ez egy bő fél órát vesz igénybe.

 

Természetesen aki megszeretné látogatni a Szent Víz Templomát az megteheti. Ennek belépőjét és felvilágosítását ez az útvonal már nem tartalmazza!

 

A túra díja: 5,000 jen/fő

A túra feltétele minimum két fő, illetve maximum 8 fő.

Az útvonal nem igényel különösebb fizikai kondíciót, bárki által könnyen lesétálható. Kényelmes cipő és folyadék maguknál tartása ajánlott. Útközben WC használatára is van lehetőség.

2. KIOTÓ REJTETT UTCÁI KÉT KERÉKEN 

A bicikli túra részletei feltöltés alatt!

3. ESTI SÉTA GIONBAN

A túra részletei feltöltés alatt!

4. VÁROSNÉZÉS KIMONÓBAN

A túra részletei feltöltés alatt!

A túrákra jelentkezni az alábbi email címen keresztül lehet, ahol az időpont egyeztetések, és a fizetéssel kapcsolatos részleteket lebonyolítására is sor kerül.

 

info@soltesz-japan.com

 

Ha valaki bizonytalan, vagy kérdezni szeretne a túrákkal kapcsolatban, szintén itt teheti meg.

[/vc_row]

Az oldal folyamatosan fejlődik, kérlek nézz vissza legközelebb is! 🙂