Barion Pixel

2021 – Mi várható a bika évében?


Japán és az ázsiai horoszkóp szerint is, a bika évébe léptünk. Erőteljes év lesz, de elvileg annál kiegyensúlyozottabb.

Nehéz ezt kimondani, de a turizmus az 2020-ban elvérzett. Japánban már tavaly márciusától lemondásra kerültek az utazások és idegenvezetések, ami a teljes ágazatot átírta pillanatok alatt. Még néhány hónap és ennek közel egy éve lesz. Ez borzasztóan sok idő egy üzletág működésének felfüggesztését illetően.

2021-ben ugyanakkor bizakodóbbak lehetünk, hiszen megvan a vakcina, de ettől függetlenül ha valaki újból azt kérdezi tőlem, – Péter mikor lehet már utazni Japánba? – akkor még mindig nem tudok választ adni, se én, se más sem. Legesleghamarabb április-május jöhet szóba – de mivel Japán február végén tervezi a vakcina beoltását/megszervezését – erre az időpontra is egyre kevesebb esélyt látok. Ne legyen igazam!

Beutazás és olimpia

Az viszont tény, hogy a szigetország elnöke újév alkalmával is megerősítette az olimpiai játékok idei évben való megrendezését, ráadásul nézőközönséggel együtt. (Legelőször nézők nélküli tornán gondolkoztak). Ezt olyannyira komolyan gondolja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Japán állam, hogy már tavaly év végén is elképesztő milliárdokkal toldották meg az öt karikás játékokra szánt költségvetést. (A banki átutalások hivatalosan megtörténtek, így tényleg nem csak szóbeli kijelentések történtek.)

Az olimpia időpontja június végére és július elejére esik, tehát a jelenlegi helyzetből előre tekinteve, legkésőbb nyáron lehet Japánba utazni.

De, hogy ez tényleg így lesz-e? Suga miniszterelnök legközelebbi vízválasztó bejelentése a témával kapcsolatban március végén várható…

A turizmus tehát még mindig ennyire gyenge lábakon áll, remeg, vagy talán helyesebben azt mondani, hogy fel sem tudott állni. Ül, fekszik, el van taposva. Nekünk viszont most kell kifizetni a számlákat és a céges kiadásainkat, nem három hónap múlva, vagy egy félév múlva, és végképp nem egy év múlva…

Japánban minden évet egy kanjival zárnak. Egy olyan írásjelet választanak, ami a leginkább jellemezi az aktuális évet. 2020 a MITSU jelet kapta a “közeli, szoros” jelentése miatt, ami egyértelműen a koronavírusra kihatására utal. Egyfelől, az emberek fizikálisan nem közeledhettek egymáshoz a megszokott módon, másfelől viszont a lelkünk közelebb kerülhetett. A képen a Szent Víz Templom legrangosabb szerzetesét láthatjuk, amint a nagy közönség felfesti a megválasztott írásjelet.
Forrás

Részünkről a folytatás?

Jelenlegi körülmények között az oldal és szolgáltatásaink egyetlen túlélési lehetősége a tavaly év végén elindított japán webáruházunk. Habár még csak éppen, hogy leraktuk az alapokat, kicsinyke mérete ellenére jól látszik, hogy van igény a minőségi japán termékekre (A matcha teáskészletet háromszor kellett utána rendelnünk és további csészékkel is bővítettük!). A közeljövőben ezért még nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni a webáruház felépítésébe, újabb termékeket, ajándékokat, különlegességeket tervezünk!

Az első termék, amit bemutattunk. Egy 4 darabos japán tea szett, eredeti matcha teával és válaszható csészével.
Megnézem a teásszett oldalát!

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk többet a turizmussal és Japán szépségeivel, de ameddig ez a bizonytalan állapot tart addig, a megfelelő helyre kell összpontosítani az energiánkat, életben kell maradnunk. Éppen ezért ha tudod, megkérlek, hogy küld tovább termékeinket, boltunkat, azok számára akik szeretik Japánt és érdekelheti őket!
Már is itt az első ajánlat.
A kimonó mintákkal borított pénztárcáink gyönyörűen felújított oldala.
Érdemes már csak megnézni is. Most tényleg, hol találsz ehhez hasonlót?

Megnézem a felújított oldalt, kíváncsi vagyok! – kattints ide

koronavírusközéletutazás